Werkweken met school

Werkweken met school

Werkweken met school zijn belevenissen die iedereen z’n hele leven bijblijft. Hoeveel volwassenen denken niet met weemoed terug aan die geweldige werkweek in Londen, Praag, Berlijn of Parijs?

Organiseert u dit jaar de werkweek? Zorg dan dat het een succes wordt en maak (of laat maken) de hele werkweek op maat voor uw groep!

Leuk, leerzaam en binding
Hoewel een werkweek voor de meeste leerlingen verplichte kost is, blijkt het eenmaal op de plaats van bestemming eigenlijk altijd geweldig. Natuurlijk zitten er educatieve aspecten aan en is het de bedoeling dat de leerlingen iets opsteken van de reis. Maar er komt ook een hoop gezelligheid bij kijken. Ze trekken veel met elkaar op en creëren zo vaak een sterke band. Het binding-aspect is enorm sterk bij werkweken. Ze delen een bijzondere beleving met elkaar.

De meeste werkweken gaan naar een stad in het buitenland, zoals voorgenoemde steden. In Londen kunt u met de groep naar een musical bijvoorbeeld, in Berlijn naar de Berlijnse muur, in Praag naar voormalig concentratiekamp Theresienstad en in Parijs naar één van de vele musea. Zo is er op elke plek iets leerzaams te doen.

Vervoer tijdens de werkweek
Het meest praktisch met een grotere groep, en bovendien het meest voordelig, zijn busreizen. Een busreis is gezellig, veilig, voordelig en u bent in no time op één van bovenstaande Europese bestemmingen. Bovendien is het ideaal als u met de groep in een stad bent en u van A naar B wilt bewegen. Geen gedoe met openbaar vervoer met z’n allen, maar gewoon afspreken waar de bus staat en hop, naar de volgende bestemming. Het is dus ook nog eens tijdsefficiënt.

Organiseert u dus de werkweek? Bedenk dan eerst wat het doel is van uw groepsreis en pas daar uw reisprogramma volledig op aan. Alles kan op maat gemaakt worden bij meerdere reisorganisaties die gespecialiseerd zijn in groepsreizen en werkweken.

Steden en stranden in Spanje

Steden en stranden in Spanje

Op vakantie naar Spanje met de bus? Dan oriënteer je je op 1-reizen.nl, busreizen specialist. Daar hebben we de beste selectie van Spanje vakanties voor je gemaakt. Of je nu naar de Costa Brava, de Costa Blanca, Barcelona of Benidorm wilt, de beste aanbieders zijn al voor je geselecteerd.

1-reizen.nl is van mening dat reizen met de bus een uitstekende manier is om van je vakantie te genieten. Het is comfortabel, je ziet veel onderweg, er is een reisleider mee die van alles vertelt en je ontmoet nog eens nieuwe mensen. Ideaal!

Busvakanties Spanje, vakantie aan de Costa Brava

Costa Brava betekent ‘ruige kust’. Je kunt hier dus een sterk staaltje prachtige kustlijn verwachten! Natuurliefhebbers zitten hier helemaal goed.


Natuurlijk staat de Costa Brava ook bekend als feestbestemming voor jongeren die naar Lloret de Mar op vakantie met de bus gaan. Dat kan uiteraard, maar ook als dat niet je vakantiedoel is, kun je hier prachtig genieten! Er zijn ook kindvriendelijke accommodaties en wijken. En het strand is er prachtig. En wat dacht je van een leuke dagtrip naar Barcelona?

Met welk reisgezelschap je ook naar Spanje op vakantie gaat, bij 1-reizen hebben ze de beste aanbieders voor jouw reisdoel alvast geselecteerd. Aanbieders met lange ervaring in busreizen naar Spanje, zodat je veilig en snel op de plaats van bestemming bent.


Busreizen Barcelona

Als je aan de Costa Brava verblijft, kun je ook heel makkelijk een uitstapje naar Barcelona maken. Maar er worden ook echt busreizen naar Barcelona zelf georganiseerd. En terecht, want wat een leuke stad is dat! ‘Bruisend’ en ‘beleving’ zijn zomaar wat woorden die direct bij ons opkomen. Overal in deze wereldstad maak je kennis met de bijzondere architectuur van Gaudí, maar je kunt ook naar het strand (ja echt!), lekker tapas eten en struinen door de sfeervolle stad. Er is echt van alles te doen.

Vele Barcelona busreizen worden gecombineerd met andere delen van Spanje. Een ideale manier om het echte Spaanse leven te ontdekken.

Busvakanties Spanje, vakantie aan de Costa Blanca & Benidorm

Zeg je Costa Blanca, dan zeg je Benidorm. Benidorm is de grootste badplaats aan de Costa Blanca en enorm geliefd bij vele vakantiegangers. Het is een aardig ritje, maar uitstekend te doen per luxe (meestal Royal Class) bus. 1-reizen zoekt de snelste busreizen voor je uit, waarbij je niet overbodig veel stopt, maar wel de nodige tijd krijgt om je benen te strekken. De bussen naar Benidorm zijn voorzien van allerlei lekkernijen, drankjes, airco en genoeg beenruimte, zodat je je prima op je gemak voelt tijdens de busreis.

Maar de Costa Blanca biedt meer! Natuurlijk is Benidorm niet het enige in Zuid-Spanje. Ook de kleinere nabijgelegen badplaatjes Denia, Calpe en Albir zijn om te genieten. (te bereiken met dezelfde bus die naar Benidorm rijdt). En wat dacht je van Alicante, Torrevieja, Guadelest en Murcia? Super fijn om je vakantie daar door te brengen, maar ook heel goed te bereiken als je een busreis naar Benidorm hebt geboekt, bijvoorbeeld voor een dagtochtje. Met het openbaar vervoer of een excursie ben je er zo, en vaak nog vrij voordelig ook.

Benieuwd naar de opties voor busvakanties Spanje? Kijk bij de Spanje reizen op 1-reizen.nl!

Snorkelen: een exotische hobby op vakantie

Snorkelen: een exotische hobby op vakantie

Bij snorkelen denk je al snel aan koraalriffen en exotische vissen. Toch bestaat snorkelen uit meer dan dat en kan je ook in Nederland je ogen te goed doen aan de onderwaterwereld. Snorkelen kan je zien als een onderdeel van duiken maar ook als een op zichzelf staande sport. Goed kunnen duiken en onderwater zwemmen is een handig talent voor iedereen.

Snorkelen makkelijk aan te leren
Terwijl duiken nogal moeilijk kan zijn, is snorkelen juist redelijk makkelijk aan te leren. Je moet er vooral goed voor kunnen zwemmen. Voor een korte snorkeltocht heb je alleen maar een duikbril en een snorkel nodig maar voor de langere afstanden is het gebruik van flippers wel zo handig. Flippers worden soms ook zwemvinnen genoemd. Flippers en snorkels kun je online gemakkelijk aanschaffen voordat je op vakantie gaat. Als het water koud is kan je ook gebruik maken van een wetsuit of shorty. Voor de beginnende zwemmer is het dragen van een zwemvest ook handig en wel zo veilig.

Duikbrillen, flippers en snorkels
Als je een duikbril of snorkel aanschaft is het slim om op te letten dat het geen kinderspeelgoed is. Dit is namelijk meestal geen goede kwaliteit en kan vaak al snel stuk gaan. Zoek dus naar merkspullen, ook voor de kinderen. Kindersnorkels en duikbrillen zijn kleiner zodat het ook voor hen goed past. Als je in koud water of juist voor een langere tijd wilt snorkelen is de aanschaf van een wetsuit zeker geen luxe. Soms worden snorkelbuizen en mondstukken los verkocht: dit vanwege de slijtage van de mondstukken wat meestal sneller is dan dat van de snorkelbuizen.

Snorkellocaties
Snorkelen kan op vele plekken in het binnen- en buitenland. Zo staan de Caribische eilanden bekend om hun mooie snorkellocaties. Op Curaçao kan je bijvoorbeeld schilpadden spotten bij Klein Curaçao en op Bonaire begint het koraal al vlakbij het strand. Je hebt dus geen boot nodig maar kan gelijk vanaf het strand beginnen te snorkelen. Wat belangrijk om te onthouden is, is dat je het koraal niet mag aanraken. Je kunt hier namelijk huidproblemen van krijgen. Ook is het handig om surfschoentjes aan te hebben als er een rotsachtige bodem is. Sommige flippers kunnen over deze schoentjes heen aangetrokken worden.

Bekende snorkelplekken in Nederland zijn bijvoorbeeld het Grevelingenmeer in Zeeland. In Zeeland zijn trouwens wel meer mooie snorkellocaties. Vind je Zeeland te ver weg? Ook het IJsselmeer of Naardermeer zijn de moeite waard. Als je niet te ver uit de kust gaat zijn ook de Noordzee en Waddenzee een aanrader.

Voordelig je auto kwijt (na)bij Eindhoven Airport

Voordelig je auto kwijt (na)bij Eindhoven Airport

Daar sta je dan: helemaal klaar voor vakantie. Koffers in de auto, vliegticket en paspoort gepakt. Maar heb je ook een parkeerplaats bij het vliegveld van Eindhoven gereserveerd? Nee? Geen paniek, vanaf nu gaat dat heel snel en eenvoudig. Met behulp van veel handige websites kun je zelf online reserveren en betalen.

De juiste parkeerplaats

Wanneer je online een parkeerplaats reserveert op Eindhoven Airport, parkeer je tegen veel voordeligere tarieven. Daarnaast ben je altijd zeker van een parkeerplaats, ook gedurende de drukkere vakantieperiodes. Goedkoop parkeren bij vliegveld Eindhoven hoeft ook zeker niet duur te zijn. Het is een kwestie van goed alle aanbieders met elkaar vergelijken en kijken waar je het voordeligst uit bent.

Snel en makkelijk: valet parking

Geen zin of tijd om je auto zelf weg te zetten? Online kun je ook valet parking reserveren. Wanneer je valet parking hebt gereserveerd kun je je auto direct bij de terminal afgeven. Het valet parking bedrijf zet de auto dan veilig voor je weg. Op die manier hoef jij niet met je koffers te sjouwen en staat je auto bij terugkomst weer recht voor de uitgang van de luchthaven op je te wachten. Handig en ook dit hoeft helemaal niet duur te zijn.

Eindhoven Airport heeft enkele duizenden parkeerplaatsen, waarvan een deel beschikbaar is voor medewerkers. Tijdens rustige periodes is dit aantal voldoende, maar tijdens de drukke zomervakanties is dit niet altijd voldoende. Gelukkig kun je dan een beroep doen op de parkeeraanbieders in de omgeving.

Een touring wegenhulp bij een auto vakantie

Een touring wegenhulp bij een auto vakantie

Wil je graag op vakantie maar weet je nog niet waar je naar toe wilt? Dan helpen we je graag met het uitzoeken van je vakantiereis. Maar er komt meer kijken bij het uitzoeken van een reis, verzekeringen en wegenhulp horen hier ook bij. Je zou altijd eens kunnen kijken naar de Touring wegenhulp via https://www.reisbijstandsverzekering.com/touring-wegenhulp/. Op deze site kun je alles lezen over de verschillende pechverhelping diensten van deze Belgische wegenwacht. Door een pechverhelping verzekering af te sluiten via Reisbijstandsverzekering.com ben je goed verzekerd tegen pech onderweg. Je wordt dan onderweg geholpen en het kan erg fijn om hiervoor een verzekering af te sluiten, zodat je met een gerust hart op vakantie kunt gaan. Kies daarom ook voor de Belgische wegenwacht, zodat je van deze voordelen kunt profiteren. Steeds meer mensen maken de keuze om goed verzekerd op vakantie te gaan en daar hoort een Touring wegenhulp ook bij. Er kan altijd wat gebeuren onderweg met de auto, een ongeluk, veroorzaakt door jou of iemand anders. Hoe dan ook, het is fijn wanneer je bijvoorbeeld in een vreemd land bent, dat je toch goed weet wat je moet doen en waar je de juiste hulp kunt vragen en krijgen.

Waarom kiezen voor pechverhelping?

Als je met de auto op vakantie gaat en je krijgt pech, wat doe je dan? Soms weet je niet wat je moet doen en daarom moet je eens kijken naar pechverhelping. Je zou pech onderweg krijgen en niets kunnen doen, dan voel je je machteloos. Het is daarom goed om te kijken naar de Touring wegenhulp waar je in geval van nood zeker wat aan gaat hebben! Als je pech hebt, dan is het fijn dat alles zo snel mogelijk wordt opgelost. Sluit daarom ook wanneer je je vakantie gaat regelen meteen een Touring wegenhulp af, zodat je zorgeloos op reis kunt gaan. Wanneer alles voor de reis is geregeld, kun je rustiger op vakantie gaan. Kies daarom nu voor die optie en vergelijk alle mogelijkheden met elkaar en sluit dan de pechverhelper af die het beste bij jouw wensen en vakantie past. Voor meer informatie raden we je aan om naar https://www.reisbijstandsverzekering.com/touring-wegenhulp/ te gaan.

Op vakantie via Dusseldorf Airport goedkoper?

Op vakantie via Dusseldorf Airport goedkoper?

Dusseldorf Airport heeft jaarlijks zo’n 25 miljoen passiegers die via de luchthaven reizen naar andere bestemmingen in de wereld. Vanaf Dusseldorf Airport starten zo’n 80 luchtvaart maatschappijen naar 185 bestemmingen wereldwijd. Veel mensen in Nederland kiezen voor een reis via Dusseldorf Airport, simpelweg omdat de vluchten vanaf de luchthaven in Dusseldorf vaak goedkoper zijn dan vliegen vanaf Schiphol. Daarnaast ligt Dusseldorf Airport voor veel mensen niet veel verder weg dan Schiphol, waardoor het automatisch interessanter wordt om via Duitsland te gaan reizen.

Goedkope vliegtickets

Zoals gezegd is het dus mogelijk om vrij goedkoop te vliegen. De luchthavenbelasting ligt een stuk lager, waardoor vliegen goedkoper wordt. Ook kun je je auto goedkoop kwijt in en rondom de luchthaven, waardoor het boeken van vliegtickets vanaf Dusseldorf Airport erg interessant wordt.