Snorkelen: een exotische hobby op vakantie

Snorkelen: een exotische hobby op vakantie

Bij snorkelen denk je al snel aan koraalriffen en exotische vissen. Toch bestaat snorkelen uit meer dan dat en kan je ook in Nederland je ogen te goed doen aan de onderwaterwereld. Snorkelen kan je zien als een onderdeel van duiken maar ook als een op zichzelf staande sport. Goed kunnen duiken en onderwater zwemmen is een handig talent voor iedereen.

Snorkelen makkelijk aan te leren
Terwijl duiken nogal moeilijk kan zijn, is snorkelen juist redelijk makkelijk aan te leren. Je moet er vooral goed voor kunnen zwemmen. Voor een korte snorkeltocht heb je alleen maar een duikbril en een snorkel nodig maar voor de langere afstanden is het gebruik van flippers wel zo handig. Flippers worden soms ook zwemvinnen genoemd. Flippers en snorkels kun je online gemakkelijk aanschaffen voordat je op vakantie gaat. Als het water koud is kan je ook gebruik maken van een wetsuit of shorty. Voor de beginnende zwemmer is het dragen van een zwemvest ook handig en wel zo veilig.

Duikbrillen, flippers en snorkels
Als je een duikbril of snorkel aanschaft is het slim om op te letten dat het geen kinderspeelgoed is. Dit is namelijk meestal geen goede kwaliteit en kan vaak al snel stuk gaan. Zoek dus naar merkspullen, ook voor de kinderen. Kindersnorkels en duikbrillen zijn kleiner zodat het ook voor hen goed past. Als je in koud water of juist voor een langere tijd wilt snorkelen is de aanschaf van een wetsuit zeker geen luxe. Soms worden snorkelbuizen en mondstukken los verkocht: dit vanwege de slijtage van de mondstukken wat meestal sneller is dan dat van de snorkelbuizen.

Snorkellocaties
Snorkelen kan op vele plekken in het binnen- en buitenland. Zo staan de Caribische eilanden bekend om hun mooie snorkellocaties. Op CuraƧao kan je bijvoorbeeld schilpadden spotten bij Klein CuraƧao en op Bonaire begint het koraal al vlakbij het strand. Je hebt dus geen boot nodig maar kan gelijk vanaf het strand beginnen te snorkelen. Wat belangrijk om te onthouden is, is dat je het koraal niet mag aanraken. Je kunt hier namelijk huidproblemen van krijgen. Ook is het handig om surfschoentjes aan te hebben als er een rotsachtige bodem is. Sommige flippers kunnen over deze schoentjes heen aangetrokken worden.

Bekende snorkelplekken in Nederland zijn bijvoorbeeld het Grevelingenmeer in Zeeland. In Zeeland zijn trouwens wel meer mooie snorkellocaties. Vind je Zeeland te ver weg? Ook het IJsselmeer of Naardermeer zijn de moeite waard. Als je niet te ver uit de kust gaat zijn ook de Noordzee en Waddenzee een aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *